BMW Electric Now Tour.

Ljubljana in Maribor.

V juniju je v Ljubljani in Mariboru potekal ekskluzivni ELECTRIC NOW TOUR 2017, kjer je BMW Group Slovenija predstavil celoten spekter vozil BMW i – od BMW i3 do BMW i8 in vse modele vozil iPerformance, vključno z BMW serije 5, BMW serije 7 in BMW X5.

Razburljivo naelektren program je vseboval statično predstavitev posebnih izvedb BMW i3 in i8 Garage Italia CrossFade v POP-UP salonu ter vrsto dinamičnih in panoramskih voženj z vozili prihodnosti.

BMW Group združuje navdušenje, odgovornost in uspeh, zato prepleta inovativne tehnologije, digitalizacijo in trajnostni pristop, da lahko zagotovi unikatno uporabniško izkušnjo.

Tako so gostje ELECTRIC NOW TOUR 2017 lahko izkusili inteligenten, dinamičen, predvsem pa navdušujoč način električne vožnje v prav vseh modelih vozil BMW i in iPerformance.

BMW i3.

BMW i3, vodilni v premium segmentu vozil na alternativni pogon, in dobitnik nagrade 'Svetovni urbani avto leta 2017', je prvi serijsko proizveden model na svetu, ki je bil oblikovan trajnostno skozi svoj celoten življenjski cikel, od razvoja in proizvodnje do vsakodnevne uporabe. Kot povsem električno vozilo je vseskozi na poti brez hrupa in emisij – in s tem odličen spremljevalec v mestu.

Vseeno pa BMW i3 ni „le zeleno vozilo“: gostje ELECTRIC NOW TOUR 2017 so lahko izkusili, kako s svojo agilnostjo in pospeškom od 0 do 100 km/h v 7,2 sekunde skrbi v prvi vrsti za čisti električni užitek v vožnji. Pri speljevanju je dovolj že dotik pedala za vožnjo in BMW i3 pospeši silovito ter skoraj brez hrupa iz mesta.

BMW i8.

BMW i8 je prvo športno vozilo z vrednostmi porabe in emisij majhnega avta. Moč priključnega hibrida, med drugim, leži v odlični sinhronizaciji elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem, ki na cesti opozori nase z maksimalno učinkovitostjo in dinamiko. Progresiven užitek v vožnji v ekskluzivnem BMW i8 je na voznike naredil nedvomno nepozaben vtis.

Vozila BMW iPerformance.

Avtomobili BMW iPerformance uporabljajo električno pogonsko tehnologijo BMW eDrive, ki jo je razvil oddelek BMW i. Kratke in srednje razdalje se lahko z inovativno kombinacijo elektromotorja, litij-ionske baterije in inteligentnega upravljanja energije prevozijo povsem električno, bencinski motor TwinPower Turbo pa se vklopi po potrebi.

BMW eDrive je trenutno v ponudbi za BMW serije 2, BMW serije 3, BMW serije 5, BMW serije 7 in BMW X5. Vsa vozila prihodnosti, ki so na voljo že danes, so pokazala svojo moč, naboj in udeležencem dogodka omogočila naelektren užitek v vožnji.